Musicalinfo.hu - Klimt-musical Bécsben! Jegyek itt!
 • Klimt-musical Bécsben! Jegyek itt!

  A Klimt-év alkalmából Gutenstein után Bécsben is bemutatják a Gustav Klimt életét feldolgozó nagy sikerű musicalt, amely egyszerre szenvedélyes, titokzatos és elgondolkodtató – akárcsak a festő művészete.

  A Gustav Klimt – das Musical című darab, amely szeptembertől látható a Künstlerhausban, a híres osztrák festő életét kíséri végig annak fiatal korától egészen a haláláig. Az egyszerű körülmények közül származó festőzseni élete ugyanúgy tele volt ellentmondásokkal, mint a város, ahova született. Keserű sorscsapások, mélységes elkeseredettség és nagy sikerek egyaránt osztályrészéül jutottak.

  Klimt élete legalább annyira szenvedélyes, titokzatos, megható és ellentmondásos volt, mint a művészete: karrierje kezdetén keresett festőnek számított, de szeretett öccse, Ernst tragikus halálával szakított a historizmussal és egészen új utakon kezdett járni. Tabukat döntögető alkotásai nemcsak óriási ellenállást váltottak ki a konzervatív művészeti és társadalmi körökben, de soha nem látott botrányokhoz is vezettek, miközben Klimt az elismerés és a művészi szabadság iránti vágy között vergődött.

  Ugyanez a kettősség jellemzi Klimt magánéletét is: az egyik oldalon számtalan erotikus kalanddal, a másik oldalon a múzsája, Emilie Flöge iránt érzett szerelmével, aki egy modern asszony életét éli egy olyan korban, amikor ez a fogalom még nem is létezett.
  Klimt egyszerre igényelte a család biztonságát, miközben menekült mindenféle kötődés elől; egyszerre istenítették és vetették meg, ugyanakkor egyre csak a szabadság iránti megzabolázhatatlan vágy hajtotta.

  "A Gustav Klimt – das Musical című darab jóval több történelmi tények szórakoztató prezentálásánál, a színpadon Klimt géniusza, kreatív erejének megtestesülése válik láthatóvá, méghozzá lélegzetelállító módon" – mondja a produkció társszerzője, Niki Neuspiel. Gustav Klimtet egyébként André Bauer testesíti meg a színpadon, aki érzékeny, sokrétű és szenvedélyes játékával újra és újra lenyűgözi a közönséget.
  A darab ősbemutatója az alsó-ausztriai Gutensteinben volt 2009-ben, a Klimt-év alkalmából azonban 2012. szeptember 1. és október 7. között a bécsi közönség is láthatja a musicalt a Künstlerhausban – szerdánként angol nyelven.

  Online jegyvásárlás és időpontok ide kattintva!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Call
  Dátum: 2012.07.12.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: