Musicalinfo.hu - Túl a 850. előadáson a Jentl!
 • Túl a 850. előadáson a Jentl!

  Magyarországon igazi ritkaság, hogy egy musical 850 előadást megéljen. Azonban a Jentl musical egyedül álló módon februárban érte el a 850. ünnepi előadást a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán. Az előadást egy fogadás követte, mely a kivételes játszási sorozat közreműködőinek köszöntése mellett Nagy Anikó Életmű-albumának (benne a Jentl-daloknak) és Miklós Tibor "Óh, milyen cirkusz, óh, milyen show" című könyvének bemutatására is alkalmat nyújtott.

  A színház tervei szerint a Jászai- és Artisjus életmű-díjas Nagy Anikó főszereplésével folyamatosan látható lesz a Magyar Színházban az előadás, így 2012. november 10-én is.

  Az előadásról:
  A lengyelországi rabbi családból származó, 1991-ben Miamiban elhunyt világhírű író kivételes gesztusának köszönhetően jöhetett létre Nagy Anikó emblematikus alakításával, 1988 novemberében ez a 23 éve töretlen sikerrel játszott előadás.

  A tudásra szomjazó fiatal lány története sokak számára ismerős Barbra Streisand nagyszerű filmjéből, de a monodráma-változat több más Singer-novella felhasználásával új színekkel gazdagította a tanulás lehetőségéért magát fiúnak kiadó Jentl lebilincselő meséjét.

  Az előadásra már árulják a jegyeket! Online jegyvásárlás ide kattintva!

  A Nobel-díjas Isaac Bashevis Singer novellái alapján, az író engedélyével, szövegkönyvét és dalszövegfordításait írta: Miklós Tibor

  A dalok zenéjét Michel Legrand szerezte.
  Az eredeti dalszövegek írói: Alan és Marilyn Bergman.
  Dramaturg: Böhm György
  Zenekari alapok: Maciej Latalski (Michel Legrand hangszerelése alapján)
  A színpadi világpremier rendezője: Balogh Bodor Attila

  Jentl szerepében a Jászai- és Artisjus életmű-díjas NAGY ANIKÓ.

  Az előadáson is kapható lesz Nagy Anikó életmű lemeze és az "Óh, milyen cirkusz, óh, milyen show! " című könyv is. A könyv limitált példányban jelent meg. Március első napjaitól a Pesti Magyar Színházban lehet megvenni a Pesti Magyar Színiakadémia előadásai (például a Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjai musical előadások) előtt. A könyv ára nincs meghatározva, mivel a belőle származó bevételeket a Pesti Magyar Színiakadémia fennmaradását szolgáló alapítványnak ajánlották fel a szerző.

  A musicalből a "Papa, ugye hallasz..." című dalt Malek Andrea is, de Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán is énekelte lemezén.
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Call
  Dátum: 2012.10.29.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: