Musicalinfo.hu - Ingyenes István, a király a Társulat szereplőivel!
 • Ingyenes István, a király a Társulat szereplőivel!

  Az István, a király rockopera új előadása lesz az augusztus végén tartandó Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozat fénypontja – közölték a kolozsvári sajtótájékoztatójukon a szervezők.

  Az előadást A Társulat mutatja be 2013. augusztus 25-én a Kolozsvár Főterén felépítendő 250 négyzetméteres színpadon. Gergely Balázs, a Kolozsvári Magyar Napokat negyedik alkalommal megszervező Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke elmondta: szándékosan időzítették a nemzeti összetartozás napjára a bejelentést, hiszen az István, a király a nemzeti összetartozásról is szól.

  "Eljött az idő, hogy a Koppányok és az Istvánok összebarátkozzanak" – fogalmazott Gergely Balázs, hozzátéve: arra számítanak, hogy az egyhetes rendezvénysorozatra nem csak Kolozsvárról és Kolozs megyéből, hanem egész Erdélyből, sőt, a Kárpát-medence többi részeiből is érkeznek majd érdeklődők.

  Rosta Mária, az előadás producere a sajtótájékoztatón elmondta: A Társulat új díszlettel, új jelmezekkel új, különleges előadást mutat be Kolozsváron, amelynek rendezésére Zsuráfszky Zoltánt, a Honvéd együttes vezetőjét kérték fel. Az előadásban korszakalkotó módon új tereket hoznak létre óriási vásznak segítségével.

  Rosta Mária szerint a rendezőnek kell megoldást találnia annak a történelmi ténynek a tükrözésére, hogy Koppány vezér nem a veszprémi csatában halt meg – amint azt az István, a király harminc évvel ezelőtti első bemutatásakor tudták – , hanem két hónappal később a saját várában csalták tőrbe.

  Zsuráfszky Zoltán rendező elmondta: a Honvéd együttes negyven táncosa mellé legalább 40-50 helyi táncost válogatnak be a produkcióba, az előadást pedig egy hónapos próbaidőszak előzi meg. Az István szerepében fellépő Feke Pál arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy A Társulat előadását már több mint 350 ezer ember láthatta élőben.

  Az előadás ingyenesen látogatható!

  Feke Pál augusztus 30-31-én is látható lesz a rockoperában Budapesten a rockopera Alföldi Róbert által rendezett verziójában. Az István, a király Aréna előadásra ide kattintva vásárolhatnak jegyet az érdeklődők!

  István, a király - Szállj fel szabad madár - Szomor György - Békéscsaba 2013 augusztus 20.
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kontor
  Dátum: 2013.08.19.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: