Musicalinfo.hu - Musicalek - Vámpírok bálja • Vámpírok bálja

  Erdély, vámpírvadászat, szenvedély, szerelem, humor és borzongás. Erről szól a darab, melyet 2007 óta Budapesten is óriási sikerrel játszanak.

  bemutató:
  cím:
  Vámpírok bálja
  szövegíró:
  Michael Kunze
  zeneszerző:
  Jim Steinman
  A cselekmény a 19. század végén játszódik a vadregényes, havas Erdélyben. Abronsius professzor a rettenthetetlen vámpírvadász fiatal asszisztensével, Alfréddal követi a vámpírok nyomát. Megérkeznek Chagal fogadójába, ahol mindenütt füzérekben lógnak a vámpírriasztó fokhagymák. A falu lakói közül senki sem ismeri el, hogy a közeli kastélyban vámpírok élnek, bár az ellenszer, a fokhagyma iránti vonzalmuk már a megszállottság határát súrolja. A romantikus és érzelmes Alfréd szerelmes lesz a fogadós lányába, aki hasonló érzéseket táplál iránta. A lány ártatlanul igéző énekére megjelenik a vámpírgróf Krolock és meghívja Sarah-t a közeli kastélyában tartandó bálba. Sarah-ban vágyakozás ébred a gróf és a vámpírok halhatatlan világa iránt. Ez az olthatatlan vonzalom még sok izgalmas bonyodalmat okoz, melyet a vámpírok különös világában csetlő-botló vámpírvadászok humoros kalandjai fűszereznek.

  A látványos, szórakoztató, fantasztikus táncjelenetekkel gazdagított mesés musicalt Roman Polanski rendezésében, az általa készített azonos című világhírű film után 30 évvel, 1997-ben mutatták be óriási sikerrel Bécsben. A sikeres premiert követően a nézők tolongtak a jegyekért. Az előadást csak az osztrák fővárosban több mint egymillióan látták. A kultusz övezte zenés darabot Bécs után Stuttgartban, Hamburgban, a Broadway-n, Varsóban, 2006-ban Tokióban és Berlinben ünnepelhették. 2007-ben Budapesten új köntösben mutatta be a PS Produkció napjaink legizgalmasabb musicaljét, melyet már oly régóta várt a magyar közönség. A minden színében megújult produkció budapesti előadását adaptálták Antwerpenben, Szentpéterváron és Bécsben.

  Forrás: www.vampirokbalja.com
  Facebook: www.facebook.com/vampirokbalja

  Roman Polanski: Vámpírok bálja
  Budapest, PS Produkció a Pesti Magyar Színház épületében
  Vezetőrendező: Roman Polanski
  Rendező: Cornelius Baltus
  Zeneszerző: Jim Steinman
  Szövegkönyv és dalok: Michael Kunze
  Vokál és táncbetétek hangszerelője: Michael Reed
  Hangszerelés: Steve Margoshes
  Koreográfus: Dennis Callahan
  Producer: Simon Edit
  Díszlet- és jelmeztervező: Kentaur
  Világítástervező: Chris Ellis
  Magyar szöveg: Miklós Tibor
  Musical Supervisor: Bernd Steixner
  Művészeti vezető: Póka Balázs
  Karmester: Köteles Géza
  A rendező munkatársa: Hajós Eszter
  Koreográfus asszisztens: Kati Heidebrecht, Vanni Viscusi
  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: