Musicalinfo.hu - Átadták az év operettszínésze és musicalszínésze díjat!
 • Átadták az év operettszínésze és musicalszínésze díjat!

  A magyar operett napja alkalmából idén életműdíjat ítéltek Németh Sándornak, az év operettszínésze Peller Károly, az év musicalszínésze Vágó Zsuzsi lett, a legígéretesebb tehetségnek járó Marsallbot-díjat pedig Boncsér Geregely veheti át - tájékoztatta Ferenczi Orsolya, a Budapesti Operettszínház sajtófőnöke a díjátadó napján, hétfőn az MTI-t.

  Idén egy nagydíjat is kiadnak a Cigányszerelem című operett hétfői előadásának szünetében a közönség előtt, ezt Kerényi Miklós Gábor főigazgató kapja.

  Az elismeréseket tizedik alkalommal ítélték oda a magyar operett napja alkalmából, amelyet Kálmán Imre zeneszerző születésnapján (egyben Lehár Ferenc halálának évfordulóján), október 24-én ünnepelnek.

  Németh Sándor, aki évtizedeken át volt a budapesti társulat vezető művésze, teljesítményéért kapta az életműdíjat, azért a nemzetközi szereplésért, amellyel a hungarikumnak számító magyar operettet népszerűsítette Európában és a tengeren túl is.

  Az évad operettszínésze, Peller Károlynak a színház operettgáláiban nyújtott kiemelkedő alakításaiért, az évad musicalszínésze, Vágó Zsuzsi pedig a Miss Saigon női főszerepében nyújtott teljesítményéért veheti át az elismerést. Az évad legígéretesebb ifjú művészének adható Marsallbot-díjat Boncsér Gergely veszi át a tavaly díjazott Bordás Barbarától.

  A magyar operett napjára került ki a nyomdából a Rózsavölgyi Zeneműkiadó új kötete, Gál Róbert A szenvedély muzsikája című könyve, amely Kálmán Imre életét, sorsát, muzsikáját és utóéletét tekinti át, és amelyet a Budapesti Operettszínházban mutatott be a teátrum főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor.

  Kálmán Imre szenvedélyes életet élt - szögezi le a szerző. Hallatlanul népszerű muzsikáját már száz éve kedveli ország-világ. Életének érdekességei elevenednek meg szóban és képben a könyv lapjain, nagy slágerei pedig a legnépszerűbb előadók (Fedák Sári, Király Ernő, Honthy Hanna, Rátonyi Róbert, Zentay Anna és sokan mások) tolmácsolásában hallhatók a könyvhöz mellékelt CD-n. A kötetben egy évszázad hazai bemutatóiról, köztük a ma is futó előadásokról készült fotók is igazolják: mennyire örök Kálmán Imre operettvilága.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2011.10.24.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: