Musicalinfo.hu - Musical premier a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2012 műsorban!
 • Musical premier a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2012 műsorban!

  Eredményes évadot zárt az idén nyolcvanéves Szegedi Szabadtéri Játékok, több mint 64 ezren látták az előadásokat a fesztivál két játszóhelyén - közölte Bátyai Edina igazgató kedden Szegeden.

  Az emberek nehéz gazdasági helyzete és a szeszélyes időjárás ellenére több mint 90 százalékos látogatottságot sikerült elérnünk - mondta a szakember az évadot értékelő és a jövő év műsorát bemutató sajtótájékoztatón. Hozzátette: a legnagyobb sikert a Valahol Európában című musical hozta, a Béres Attila által színpadra állított mű hatból öt alkalommal teltház előtt ment a Dóm téren.

  A jubileumi évad nyitóelőadása, Az ember tragédiája is rendkívül népszerű volt, Vidnyánszky Attila rendezése a két előadásnapon 96 százalékos látogatottsággal bizonyította, a prózának is van létjogosultsága a fesztivál nagyszínpadán - emelte ki az igazgató.

  A 2012-es évad rendhagyó módon musicallel indul, július 6-tól Frank Wildhorn izgalmas darabját, a Jekyll és Hyde musicalt láthatja a közönség.

  A Kossuth-díjas Novák Ferenc tavasszal ünnepelte 80. születésnapját, a koreográfus hosszú éveken át dolgozott nyaranta a Tisza-parti városban, hiszen ő volt a Szegedi Néptáncfesztivál művészeti vezetője. Bátyai Edina - születésnapi ajándékként - őt kérte fel a 2012-es néptáncos produkció, a Hegyen-völgyön lakodalom rendezésére.
  Két egyfelvonásos opera - Mascagni Parasztbecsülete és Leoncavallo Bajazzók című műve - is szerepel a jövő évi programban. A fesztivál hagyományaihoz híven kortárs darabot is bemutatnak: Szarka Tamás, a Ghymes együttes Kossuth-díjas énekese, zeneszerzője pályájának első musicalje Szűz Mária életét dolgozza föl.
  A fesztivál az augusztus 20-i hétvégén a Mágnás Miskával zárul, Szirmai Albert és Gábor Andor operettjét még soha nem játszották a szegedi Dóm téren.

  Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

  Forrás: MTI  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS

  Kapcsolódó hírek:
  Lévay Szilveszter musicalje 2012-ben szabadtéren lesz látható!
  Kitűzték a Mary Poppins musical budapesti premier dátumait!  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2011.08.23.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: