Musicalinfo.hu - Húszéves A Kölyök című musical! • Húszéves A Kölyök című musical!

  Zeneműkiadói elismerésben részesült A Kölyök cím musical három szerzője, Nagy Tibor zeneszerző, Bradányi Iván szövegíró és Pozsgai Zsolt szövegkönyvíró abból az alkalomból, hogy a Charlie Chaplin híres némafilmjének történetéből készült darabot húsz éve mutatták be a budapesti Arizona Színházban; az évforduló alkalmából a darab egykori szereplőit is köszöntötték kedden a Fészek Klubban.

  A három szerzőnek az EMI Music Kiadó alkotói elismerését nyújtották át a születésnapi rendezvényen "a hazai könnyűzenei kultúrában kiemelkedő alkotói munkásságukért".

  Az 1992. december 18-án bemutatott musical hamar népszerű lett, a színház megszűnéséig műsorán szerepelt, és az utolsó előadást a kívül rekedt több száz érdeklődő utcai kivetítőkön nézte végig. A darabot azóta több mint 700 előadáson játszották itthon és külföldön, napjainkban is műsoron van, jelenleg a Szegedi Nemzeti Színházban játsszák. A Kölyök első főszereplői az Arizona Színházban Mikó István és Keresztes Ildikó, a két kölyök Krisz Rudi és Vass Gábor, a legtöbb előadást megért József Attila Színházban Galambos Erzsi, Józsa Imre, Hegyi Barbara, a kölykök Kőrösi Gábor és Kazi Balázs voltak - emlékeztet közleményében az esemény kommunikációjával megbízott cég.

  Chaplin az 1921-ben Amerikában bemutatott filmjét első gyermekének korai halála után készítette el, mintegy mozivászonra álmodva apai érzéseit, mindazt, amit egy "kölyökkel" átélhetett volna. Ezt a valóságelemet a talált gyermek és a csavargó megejtő történeteként szőtte tovább Pozsgai Zsolt szövegkönyvében, és ezeket az érzéseket szólaltatta meg Nagy Tibor zenéje és Bradányi Iván dalszövegei.

  Nagy Tibor zeneszerző Kölyök-dalai örökzölddé váltak, külön "életet" élnek a darabtól függetlenül is. A több mint négy évtizede alkotó művész pályafutása alatt olyan, műfajt meghatározó énekeseknek írt számokat, mint Máté Péter, Cserháti Zsuzsa, Katona Klári, Komár László vagy Tóth Vera. Többszörös Európa- és világfesztivál-díjas művei a hazai könnyűzenei élet meghatározó alkotásai.

  Bradányi Iván neve egybeforrt a magyar dalszövegírás fogalmával. Több ezer vers, musicalek fordításai, számtalan könyv jegyzi a nevét.

  Pozsgai Zsolt író, drámaíró, rendező műveit rendszeresen játsszák magyar és külföldi színházak, filmeket rendez és ír, drámái több kötetben megjelentek. A Kölyök volt az első musicalje, a jelenleg is műsoron levő szegedi előadást is ő rendezte.

  Az előadásokból több televíziós felvétel készült, és a musical teljes zenei anyagát 2008-ban az EMI Music Hungary Kiadó jelentette meg. A húszéves születésnapon szó volt a nagy sikerű musical jövőbeni külföldi bemutatójának terveiről is - tudatták a szervezők kedden az MTI-vel.

  A musical Szegeden januárban lesz újra látható! Az előadásra még lehet jegyeket vásárolni! Online jegyvásárlás itt!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2012.12.19.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: