Musicalinfo.hu - Hat éve mutatták be az Oltári srácok musicalt Budapesten!
 • Hat éve mutatták be az Oltári srácok musicalt Budapesten!

  Az Oltári srácok műfaját tekintve koncert-musical, amely Mark Kessler és Ken Davenport ötlete alapján, Gary Adler és Michael Patrick zenéjével készült. A Broadwayn került bemutatásra elsőképpen 2005. március elsején, immár 8 éve. A musical óriási sikert aratott, közkedvelt lett a nézők körében. Megjárta az Egyesült Államokat, Chicagot, Koreát, Finnországot, Ausztráliát a Fülöp szigeteket és Japánt. Két évvel a bemutató után hazánkban is színpadra állították a Thália Színházban, a Budapesti Operettszínház színészeinek közreműködésével. A budapesti bemutató 2007. március 29-én volt. A magyar produkciót Somogyi Szilárd rendezte és Tihanyi Ákos készített hozzá igen látványos, ám a színészek számára szerfelett megterhelő koreográfiát. A szereplők strapabírását amúgy is próbára tevő felkészülést betegségek is nehezítették. Serbán Attilának ( Mark ) a bokája sérült meg egy táncpróbán, Mészáros Árpád Zsolt ( Luke ) a légkondicionálónak köszönhetően arcüreggyulladást kapott és Dolhai Attila is összeszedett egy vírust. Ám a bemutatóra a New York-i Broadway egyik vezetőjét is várták, aki megakarta nézni a magyar előadást, ezért a színészeink azt is vállalták, hogy ha nem gyógyulnak meg a premier napjáig, betegen is színpadra állnak.

  2007. februárjában, egy hideg téli estén, az Operettszínház környéke az oltári szent fiúk dalától zengett, ugyanis videoklip készült a musical címadó dalából, s ennek egyes jeleneteit a színház tetején forgatták. A fiúknak a nehéz koreográfián kívül a hideg vasfogával is meg kellett küzdeniük forgatás közben lenge fehér öltözetükben. Forgattak még a színház egyik termében, s a jelenetek nagy részének pedig egy vidéki templom adott otthont. A musical klipet a zenei csatornák is erőszeretettel játszották.

  A történet vezérfonala egy öttagú fiúcsapat utolsó koncertje. Amíg a fiúk a koncertre készülnek a nézők megismerkedhetnek a csapat alakulásának részleteivel, és az események tengerében kiismerhetik az öt fiú teljesen különböző egyéniségét, miközben próbára teszi őket a hit, a remény, a hazugság, az őszinteség hiánya. A csapatról hamar kiderül, hogy nem egy egyszerű popformációról van szó, hanem egy lélekfeloldozó együttesről. A fiúk céljukként tűzték ki, hogy zenéjükkel megtisztítják a nézők lelkét. Az idő múlásával felmerülhet a kérdés a megtisztításra várókban, milyen jogon teszik ezt a srácok, amikor ők maguk is romlottak. Matthew a csapat szépfiúja, akitől a lányok elalélnak és Mark is, aki másságával küzd. Juan az egyszerű fiú, aki egy falucskából érkezett s talán a szomszéd szamara volt az egyetlen barátja. Luke a banda "rosszfiúja" , aki alkohol és kábítószer függőséggel küzd. Abraham pedig a zsidó fiú, akin végig érződik a kívül állóság, amire a végén magyarázatot kapunk. A maga naivitásában Ő az egyetlen valóban tiszta jellem.
  Miközben a közönség megtisztulásán dolgoznak, abban a hitben, hogy egy igazi egységet alkotnak, fény derül az igazságra. Az öt tagból egyedül Abraham hű a csapathoz. A másik négy fiú leszerződött egy-egy szóló lemezre. Felismerve a tényt, hogy Abraham kivételével mindannyian álszentek, hogy tulajdonképpen cserben hagyták egymást, megélik a megbánást és rájönnek Abrahamnak igaza van, ők összetartoznak. Azonban nem csupán az őszinteség hiányával kell szembenézniük, hanem barátjuk elvesztésével is. Luke a lelki megpróbáltatást kábítószerrel próbálja könnyíteni, ám túl lő a célon és ez az életébe kerül. Öt különböző ember, öt különböző sors és öt különböző mód, ahogy a problémákat feldolgozzák. A komoly téma és a drámai befejezés ellenére azonban a nézők egy poénokkal teli, vidám, látványos darab részesei lehetnek, amelybe őket is bevonják a szereplők. Táncra invitálják a nézőtéren ülőket és egy szerencsés hölgy a színpadra is feljuthat s ott megtapasztalhatja Matthew vonzerejét....
  Az Oltári srácok hazánkban is nagy sikernek és a közönség szeretetének örvendett, mindvégig, amíg a színház műsorán szerepelt. S nem csak a nézők, hanem a színészek is a kedvenc musicaljeik közé sorolják. Szabó Dávid, aki Abrahamot alakította, a kemény munka ellenére hat év távlatából is szeretettel gondol vissza a musicalre:
  "Életem legnehezebb próbaidőszaka volt, de nagyon szerettem. Tulajdonképpen akkor kerültem be ebbe a körbe és először játszhattam együtt Dolhai Attilával, Serbán Attilával és Mészáros Árpád Zsolttal. Nagyon szerettem ezt az időszakot."

  Írta: Parajdi Szilvia
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: szparajdi
  Dátum: 2013.03.29.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: