Musicalinfo.hu - Ghost musical sajtótájékoztató az Operettszínházban!
 • Ghost musical sajtótájékoztató az Operettszínházban!

  A londoni West End és a New York-i Broadway után a Budapesti Operettszínházban mutatják be Kerényi Miklós Gábor igazgató rendezésében a többszörös Oscar-díjas film nyomán készült Ghost című musicalt. A kettős szereposztás premierjeit május 31-én és június 1-jén tartják. A musical misztikusságához illően amolyan földön túli élményben részesülhetett a sajtó, ugyanis Danny Blue a musical két főszereplőjén Dolhai Attilán és Muri Enikőn mutatott be egy hihetetlen "trükköt" a földön túli érzékelésről. A sajtó képviselőit azonban más meglepetések is várták és az előadás pár dala is elhangzott. Dolhai Attila és Vágó Bernadett elénekelte a musical betétdalát, majd Szulák Andrea énekelte el a nagy dalát ezt követően pedig Kerényi Miklós Máté és Muri Enikő is duettet énekelt a film legendás "Dettó" szerelmi vallomása kapcsán. Talán emlékeznek még azok, akik látták a filmet, hogy a főszereplő Sam sosem mondta ki ,hogy "Szeretlek", hanem a lány vallomására csak úgy felelt "Dettó". A sajtótájékoztató végén Dolhai Attila és Kerényi Miklós Máté, akik ugyanazt a szerepet játsszák elénekelték az egyik szóló dalukat, de ezúttal különleges verzióban egy duett formájában.

  Kerényi Miklós Gábor, a darab rendezője a kedd délutáni sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a Ghost nagyon aktuális témákat dolgoz fel. "Az utóbbi években az embereket roppant mód izgatja a halál utáni, a földöntúli létezés. A darab ezt a mindenkit foglalkoztató témát boncolgatja, nagyon ízléses, finom módon" - fogalmazott.
  Spirituális keretben egy szép szerelmi történet elevenedik meg, ugyanakkor a mai kor pénzügyi, gazdasági átverésekre épített világa is megjelenik a zenés darabban. A rendező-igazgató kiemelte, hogy olyan technikai csodákat is igyekszenek megvalósítani, amelyekkel a színház nézője még nem találkozott a Nagymező utcában.
  Hozzátette, hogy londoni és New York-i produkciók erősen támaszkodtak a filmszerű színre vitelre, természetesen a budapesti előadás is kapcsolódik hozzá, de sokkal jelentősebb lesz a történet emberi vonatkozása.

  A darab két fiatal kapcsolatáról szól. Már éppen házasságukat tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán a fiú meghal, de olyan erős benne a szerelem, hogy nem tudja elhagyni az árnyékvilágot. Szelleme itt marad, mert rájön, halálát barátjának hitt vetélytársa okozta, aki most szerelme életére tör. Egy spiritiszta segítségével kapcsolatot talál a lánnyal, értesíti a veszélyről, ám ő nagyon nehezen érti meg és fogadja el mindezt.

  A Ghost című musical zenéjét Dave Stewart és Glen Ballard komponálta, szövegkönyvét pedig ugyanaz a Bruce Joel Rubin írta, aki a híres film forgatókönyvét (amelyért Oscar-díjat kapott), így a darab is a film ívét követi. 1990-ben mutatták be a zenés változat alapjául szolgáló világhírű, nagysikerű, többszörös Oscar-díjas filmet Patrick Swayze, Demi Moore és Whoopi Goldberg főszereplésével. A magyar szöveget Müller Péter Sziámi írta, a jelmezeket Velich Rita, a díszletet Khell Csörsz tervezte. A karmester Makláry László, a koreográfus Tihanyi Ákos. A házasodni készülő párt, Samet és Mollyt Vágó Bernadett és Dolhai Attila, illetve Muri Enikő és Kerényi Miklós Máté alakítja. Oda Mae Brownként Szulák Andrea és Peller Anna látható. A Metró Szellem Szabó P. Szilveszter és Brasch Bence, a Kórházi Szellem Földes Tamás és Józsa Imre lesz.

  A musical bemutatója 2013. május 31.-én és június 1-én este lesz. A Ghost musicalre jegyek már kaphatóak! Jegyinfók, jegyárak és jegyvásárlás itt!

  A sajtótájékoztató képeit a www.facebook.com/musicalinfo oldalon megnézhetik!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2013.05.07.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: