Musicalinfo.hu - Fame musical a Vörösmarty Színházban! Jegyek itt! • Fame musical a Vörösmarty Színházban! Jegyek itt!

  A Fame dalain színészgenerációk nőttek fel. A musical a fiatal művészek útkereséséről, szárnybontogatásairól, botladozásairól szól; bepillantást enged egy elit művészeti egyetem világába, amely korántsem olyan csillogó, mint ahogy az kívülről látszik. Pontos képet mutat arról, hogy a mai tehetségkutatók világában a könnyű siker, a hirtelen jött sztárság tiszavirág életű, ha nincs mögötte munka, áldozat és harc. A tehetség adomány. De szorgalom, kitartás, önbizalom nélkül teher.

  2021 szeptemberében pedig bemutatta a székesfehérvári Vörösmarty Színház a musicalt. Sőt az évadban többször is látható lesz. Online jegyvásárlás ide kattintva!

  Az előadás főszereplői:
  Katona Klaudia, Kusnyér Anna, Mechle Christian, Kádár Szabolcs János, Gadó Anita, Babinszki Virág, Tóth Károly, Szaszák Zsolt, Imre Krisztián, Horváth Dániel, Urbán-Szabó Fanni, Lázár Julianna, Wéber Tamás Bence, Náray-Kovács Zsombor, Jónás Szabolcs, Soltész Rita és Ács Bianka


  Fotó: Molnár Artúr

  Az előzmények:
  A munka egy hatalmas castinggal kezdődött, ahol több száz jelentkezőből választották ki azt a csapatot, akiket most a színpadon láthatnak. Táncosok, színészek, énekesek, egészen fiatalok, tapasztaltabbak, de közös bennük, hogy olyan energiát képesek adni a színpadról, hogy az ember beleborzong. A zsűrinek – az előadás alkotóinak – szokás szerint nem volt könnyű dolga, de egy olyan CSAPATot sikerült összeválogatni, amelynek tagjai egytől egyig teljes erőbedobással készültek a nagy szerepre. A válogató után azonnal megkezdődött a munka, tánc-és énekpróbák vártak a szereplőkre Rovó Tamás koreográfus, Beliczai Béla és Molnár G. Nóra koreográfus-asszisztens, valamint Kéménczy Antal vezetésével. Így az olvasópróbára a fiatalok már az alapokkal érkeztek. Ekkor kezdődött el a színpadi munka dandárja Hargitai Ivánnal, aki a bemutató időpontjához közeledve azt is elárulta, hogy nem csak a fiatalok tanulhattak tőle:
  "Lenyűgöző, hogy húszévesen micsoda elképesztő optimizmus, energia, a szó legjobb értelmében vett tenni akarás, naivitás van az emberben. Azt gondoltam, hogy még most is van bennem ilyen, de hát hozzájuk képest ez semmi."

  A többhetes próbafolyamat során mindenki erején felül teljesített, színpadi, tánc- és énekpróbák, sokszor szinte éjjel-nappal. Aki azidőtájt bejött a színházba a büfében itt-ott szundikáló huszonéveseket látott, akik egy-egy röpke 10 percre lefeküdtek pihenni, vagy épp a rendezőasszisztens (Németh Mariann Mary) gyógyítgatta sajgó lábukat, derekukat, izmaikat. A gyanútlan látogató azonban azt a tüzet is látta ezeken a fiatalokon, hogy minden sajgás és fáradtság ellenére nem adják fel, az az elszántság, ami a plakáton tükröződik a szemükből, ott égett már akkor is. A kiváló koreográfiáért Rovó Tamás felelt, aki eddigi pályafutása legnagyobb munkájának tartja a Fame-et. Az előadás sikerességének titkát azonban nemcsak ebben látja : "Az ilyen nagyszabású előadások, ahol ilyen sokan vannak egyszerre a színpadon, nem feltétlenül attól tud jól működni, hogy jók a koreográfiák vagy a rendezés… ez nyilván nagyon fontos, de az sokkal fontosabb, hogy a csapat energiája, összetartása, és az, hogy együtt húzzák a szerkeret lejöjjön a színpadról, és ez itt működik."
  A Fame tanári kara (Kiss Diána Magdolna, Denk Viktória, Sághy Tamás és Kozáry Ferenc) pedig valóban vérbeli pedagógusként állt a csapathoz, nemcsak a színpadon, hanem a való életben is.

  A nézők véleménye:
  Olyan érzelmi hullámok söpörtek végig rajtam, a nevetés és a könny váltotta egymást. Nagyon tetszett! Őszinte gratuláció mindenkinek! (A. F. Emília)

  Szuper előadás, gratula a szereplőknek, valamennyi közremüködőnek, akik megálmodták, szinre vitték… (D. Erzsébet)

  Tini fiam még egyszer meg akarja nézni...ez mindent elmond! (F. Edit)

  A bemutató fantasztikus, pörgős, látványos, nagyon szuperek voltak a fiatalok.(…) Olyan érzelmek jöttek le a színpadról, hogy hűha. Sokan sírtak egyes számoknál. (L. Annamária)

  A darab csodás, egész nap elbírnám nézni. Hatalmas energia, komoly motivátor. (D. Ágoston)  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2021.09.23.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: