Musicalinfo.hu - Ének az esőben musical Szegeden! Jegyek itt!
 • Ének az esőben musical Szegeden! Jegyek itt!

  A Budapesti Operettszínházzal együttműködésben születő szuperprodukció, a Comden-Green-Freed-Brown szerzőnégyes által jegyzett Ének az esőben lesz. A Szabadtéri történetében ez az első olyan produkció, amelynek a fesztivál menedzsmentje kérte és kapta meg a jogait. A világsikerű musical ősbemutatója 1983-ban volt a londoni West Enden, majd a New York-i Broadway-t is meghódította, sikere pedig azóta töretlen. Ma már örökzöldnek számít a musical alapjául szolgáló, 1952-es film címadó zenéje, a Singing in the rain, melyhez mindannyiunk képzeletében Gene Kelly esőben előadott, jókedvű sztepptánca kapcsolódik. 2016-ban ezek a dallamok is felcsendülnek a szegedi Dóm téren: 2016. augusztus 12-én, 13-án, 14-én, 19-én és 20-án kerül színre a bájosan romantikus, Hollywood hőskorát idéző történet.

  Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

  Az Ének az esőben minden idők egyik legnépszerűbb filmjének számít. Az Amerikai Filmintézet 2007-ben minden idők legnagyobb amerikai filmjei között az 5. helyre sorolta. A címadó sláger – részben a különböző feldolgozásoknak is köszönhetően – igazi örökzöldnek számít, bár kevésbé köztudott, hogy valójában egy korábbi filmből származik, akárcsak a dalok többsége: mindössze 2 új dalt írtak az Ének az esőben számára, ebből is az egyik plágiumgyanús.

  A cselekmény abban az időben játszódik, amikor Hollywoodban áttérnek a hangosfilmre: Don, aki a némafilmekben többnyire az epekedő hősszerelmest játszotta, a hangosfilm révén esélyt kap arra, hogy mint táncos és énekes lépjen fel. Cosmo barátjával utolsó filmjét musicallé írja át, azonban gondot okoz a női főszereplő, Lina, akinek az énekhangja használhatatlan. Kathy ugrik be, és szinkronizálja Lina énekét azonban Don váratlanul beleszeret Kathybe. A történet persze happy enddel zárul.

  Don Lockwood: Gömöri András Máté
  Cosmo Brown: Kerényi Miklós Máté
  Kathy Selden: Dancs Annamari
  Lina Lamonth: Szinetár Dóra
  Roscoe Dexter, rendező: Szabó P. Szilveszter
  R.F. Simpson, producer: Gálvölgyi János
  Rod, ügynök: Angler Balázs
  Dora Bally / Miss Dismmore: Szulák Andrea
  Beszédtanár: Csere László
  Zelda: Kisfaludy Zsófi
  Lány: Jenes Kitty

  Díszlet: Horgas Péter
  Jelmez: Velich Rita
  Szteppkoreográfus: Hajdu Anita
  Koreográfus: Lőcsei Jenő
  Társrendező: Somogyi Szilárd
  Rendező: Harangozó Gyula  JÁTÉK!
  Játékunk nyertese Bódis Eszter. Gratulálunk!

  JÁTÉK!Nyerj két jegyet az Ének az esőben musicalre!http://www.musicalinfo.hu/enek-az-esoben-musical-jegy-3888

  Szerző: Musicalinfo.hu2015. december 9.
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Musicalinfo
  Dátum: 2015.12.09.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: