Musicalinfo.hu - Egy szerelem három éjszakája a József Attila Színházban! Jegyek itt!
 • Egy szerelem három éjszakája a József Attila Színházban! Jegyek itt!

  Radnóti Miklós életének utolsó időszaka ihlette Hubay Miklós író, Vas István költő és Ránki György zeneszerző művét, az Egy szerelem három éjszakáját. Az első magyar musicalként számon tartott darab a II. világháború mozgósításainak idején játszódik. Az alkotók csodálatos történetet szőttek szerelemről, elvágyódásról, hazaszeretetről, hűségről, önfeláldozásról, az emberi méltóság megőrzéséről. Nagyszerű szerepek, remek dialógusok, feszültséggel teli szituációk és ismert slágerek teszik feledhetetlenné a darabot, amelyben a főbb szerepeket Piros Ildikó, Magyar Tímea, Viczián Ottó, Benkő Péter, Nemcsák Károly, Csere László és Győri Péter játssza.

  A két felvonásos zenés színpadi művet Huszti Péter rendezésében láthatja a József Attila Színház közönsége. A bemutató 2012. november 10-én lesz.

  Habár az Egy szerelem három éjszakája a tragikus sorsú csodálatos költőnek, Radnóti Miklósnak állít emléket, a darab nem Radnóti életéről szól. Sokkal inkább azokat az örökérvényű kérdéseket feszegeti, hogy miként maradjunk emberek a sorsunkat befolyásoló nehéz morális körülmények között. A művet 1961-ben mutatták be először színpadon, majd 1967-ben film is készült belőle.
  A történet szerint Bálint, a fiatal költő, és szerelme, Júlia, kalandor barátjuk, Viktor segítségével helyet talál egy budai villában, amelyet tulajdonosai a bombázástól való félelmükben elhagytak. Hamarosan bohém költőtársaság verődik össze, majd betoppan a régi lakók barátja, Szegilongi törvényszéki bíró és felesége, Melitta. A társaság játékos sajtópert rendez, Bálint új verseskötete ürügyén. Bálint és Júlia boldogságának véget vet a katonai behívó, a költőnek a frontra kell vonulnia...

  Online jegyvásárlás ide kattintva!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Call
  Dátum: 2012.11.04.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: