Musicalinfo.hu - Kihirdették az egri Gárdonyi Géza Színház 2014/2015-ös bemutatóit
 • Kihirdették az egri Gárdonyi Géza Színház 2014/2015-ös bemutatóit

  Rekordszámú, 281 előadást játszott ebben az évadban az egri Gárdonyi Géza Színház, miközben tavalyhoz képest megduplázva, 12 ezer 500 fölé emelte bérletes nézőinek számát - mondta Blaskó Balázs színházigazgató pénteken Egerben sajtótájékoztatón. Hozzátette: a nyáron 15 millió forintból fejlesztik a színház fény- és hangtechnikáját. Blaskó Balázs szólt arról is, hogy a fenntartó egri önkormányzat finanszírozásával 25 millió forintból kicserélik az egri színészház nyílászáróit.

  Az 2014/2015-ös évadban színpadra kerülő darabokról is szó esett. A színházigazgató szavai szerint új kezdeményezésként már a most záruló évadban elkezdik Az öreg hölgy látogatása, majd a Bál a Savoyban című revüoperett próbáit. "Így az évad elejétől felváltva tudjuk játszani a két nagyszínpadi produkciót" - mutatott rá.
  Blaskó Balázs elmondta: nagyszínpadra kerül még A cigánybáró című táncjáték, Shakespeare Rómeó és Júliája, valamint két musical: a Légy jó mindhalálig és a Chaplin filmjének alaphelyzetét feldolgozó A kölyök.

  A gyerekeknek készül A palacsintás király zenés mesejáték, a Szaffi táncmese, valamint egy ősbemutató, a Pumukli című mesejáték. A stúdiószínpadon is lesz egy ősbemutató: Görgey Gábor Görgey című drámája, melynek főszerepét Blaskó Péter játssza. Ezen kívül színpadra kerül a Jászai Mariról szóló A megkoszorúzott című monodráma, a Grace és Gloria színmű, az Utolsók című táncjáték, valamint egy akcióvígjáték, a Robinson és Crusoe. Habis László egri polgármester szavai szerint fontos, hogy szerethető legyen a színház. "Hogy a Gárdonyi Géza Színházat szeretik, azt az évad nézőszámai bizonyítják" - mutatott rá. Hozzátette: a megnőtt nézőszámnak köszönhetően több tízmillió forintos pluszbevételt tud a színház felmutatni, amely fedezetéül szolgál a fény- és hangtechnikai berendezések felújításához. Az MTI kérdésére Blaskó Balázs elmondta: a színház évente mintegy félmilliárdos költségvetésből gazdálkodik.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2014.05.23.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: