Musicalinfo.hu - Budavári Palotakoncert 2015 - Jegyek, fellépők és további infók!
 • Budavári Palotakoncert 2015 - Jegyek, fellépők és további infók!

  Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettje áll a középpontjában az idei Budavári Palotakoncertnek, amelyet 2015. augusztus 7-én és 8-án tekinthet meg a közönség a Budavári Palota Oroszlános udvarán.

  Vadász Dániel, a rendezvény producere a keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a koncertet idén a százesztendős Csárdáskirálynő című mű köré fogalmazták meg. "Igyekszünk továbbhaladni azon az úton, amelyen elindultunk: az operett, a színház, a klasszikus zene és a helyszín hangulatát show-elemekkel vegyíteni" - tette hozzá.

  Az idei palotakoncerten fellép Fischl Mónika, Frankó Tünde, Boncsér Gergely, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Dancs Annamária, Oszvald Marika, Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly, Gömöri András Máté és Laki Péter. A művészeket a Budapesti Operettszínház ötven tagú szimfonikus zenekara kíséri Makláry László és Szabó Mónika dirigálásában, közreműködik a 20 fős balettkar.

  A tematikus koncerten "zeneileg különleges parádé" várja a közönséget, lesznek duettek, amelyeket hatan énekelnek és lesznek szólók, amelyeket hárman adnak elő - mondta el Vadász Dániel.

  A programban elhangzanak Kálmán Imre főművének legsikeresebb dalai mellett kevésbé közismert műveinek melódiái is, valamint Ralph Benatzky cseh származású zeneszerző A három testőr című művéből is színpadra kerül több részlet. Emellett az ismert magyar operett-komponisták egy-egy számával is szeretnék köszönteni a Csárdáskirálynőt - ismertette a részleteket Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető.

  Kiemelte, hogy Magyarországon a Csárdáskirálynő és az operett összetartozó fogalom. Véleménye szerint a Csárdáskirálynőnek három komoly korszaka volt: az 1950-es évekig maga volt az operett, azt követően pedig maga a múzeum, míg napjainkban az operett zenés népszínház a javából - fogalmazott.

  Online jegyvásárlás és jegyárak ide kattintva!

  A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) kötött megállapodásnak köszönhetően a Duna Televízió idén is műsorára tűzi a koncertet. A gála szervezői újdonsággal is készülnek: hamarosan 3D-s nézőtéren mutatják meg a vásárlóknak, hova váltanak belépőt az Oroszlános udvaron felállított tribünön.

  Az első Budavári Palotakoncertet Nacsa Olivér és Vadász Dániel producer-ötletgazdák szervezték meg 2013-ban azzal a céllal, hogy minél több emberhez eljuttassák a magyar operettet.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2015.07.21.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: