Musicalinfo.hu - Búcsúzik az Avenue Q musical! Jegyek az utolsó előadásra itt!
 • Búcsúzik az Avenue Q musical! Jegyek az utolsó előadásra itt!

  Robert Lopez és Jeff Marx két amerikai dalíró egy musical workshop alkalmával találkoztak. A köztük szövődő barátság termése lett a jogosan különlegesnek nevezhető A mi utcánk Avenue Q című musical, amelyet 1999-ben kezdtek el írni. Azzal a céllal fogtak neki a közös munkának , hogy egy olyan darab szülessen, amely visszacsábítja az attól elrettent fiatalokat a musical színjátszás világába.

  Lopez dolgozott az igen közkedvelt Szezám utca elnevezésű tévés gyermekműsorban, innen vették az alapötletet. A szereplők a Muppet show-t és a Szezám utca lakóit idéző bábok, ám ezúttal a felnőtt élet problémáival küzdenek, mint a homoszexualitás, a munkanélküliség, a rasszizmus, a párkeresés nehézsége vagy a pornófüggőség. A színészek nem egy karaván mögül báboznak, hanem ők is részt vesznek a jelenetekben, a bábokkal együtt élnek a színpadon. Ez rettentően megnehezíti a dolgukat, hiszen legalább ötfelé kell koncentrálniuk. Van olyan színész is, aki több bábot is mozgat, az Ő helyzetük ennek következtében még nehezebb.

  A musicalt 2003. márciusában mutatták be az Off-Broadwayn majd három hónappal később vitték egy igazi Broadway színházba, ahol a mai napig is nagy sikerrel játsszák.
  2004-ben a Broadway musical megkapta a három legfontosabb Tony Díjat: legjobb musical, legjobb zene, legjobb szövegkönyv.
  A 2003-2004-es évad négy musicaljének eseményeit, kulisszatitkait mutatja be a The Road to Broadway című film, amely DVD-n is megjelent. A négy musical egyike az Avenue Q .
  Mivel a darab témája többek között a nehéz anyagi helyzet, óhatatlanul van politikai vonzata. 2009-ben az új amerikai elnök beiktatása magával vonta a For Now című dal szövegének változtatását, hiszen abban Georg Busch neve szerepelt. Az érintett dalszöveg részletre pályázatot írtak ki, amelyre 2000 ötlet érkezett. A négy legjobbat a közönségen tesztelték, az ő reakciójuk alapján választották ki a véglegest.

  Magyarországon a Centrál Színház vette fel a repertoárjára, itt látható a 2009.02.28-i bemutató óta. A társulat tartott attól, hogy a konzervatívabb közönség befogadja e majd ezt a szabadszájú előadást. A félelmük azonban alaptalan volt, a darab nagy sikernek örvend. Talán pont a bájos bábok segítik a kényesebb gyomrú nézőknek elfogadni a szabadszájúságot. A főszereplő a friss diplomás Princeton, aki nagy reményekkel, viszont kevéske pénzzel érkezik New Yorkba. Pénztől nem éppen duzzadó bankszámlájával leghamarabb a lerobbant, de legalább olcsó Avenue Q-n talál albérletet. Egyetlen pozitívuma a környéknek, hogy barátságosak a szomszédok. Van közöttük pornófüggő, homoszexualitását titkoló, vamp, elaggott halvérű tanárnő, a házmester pedig maga Michael Jackson. Bizony az énekes Michael Jackson. Miközben a valóságban óriási turnékon vett részt és gigantikus vagyon tulajdonosa volt, a darab szereplőjeként, az Avenue Q-n aprópénzből tengette életét. Ez a karakter különleges a színdarabban, mert országonként változik a személye. Az eredeti változatban Gary Colemant tisztelhetjük benne, mivel azonban az Ő neve más országokban nem mond túl sokat, ezért idővel több helyen lecserélték, így hazánkban Jacko költözött az Avenue Q-ra.

  Az előadásban hét színész és tíz báb szerepel.
  Princeton/ Rod : Vári-Kovács Péter,
  Nicky/ Kuki Mumus/ Mackófiú : Janicsek Péter és később az X-Faktorból is ismert Farkas Gábor Gábriel,
  Michael Jackson: Serbán Attila és 2009 októberétől Puskás Péter, Jacko halála miatt ezt a karaktert némileg módosítani is kellett.
  Sente Ste: Radnay Csilla és Balla Eszter,
  Brian: Simon Kornél,
  Mrs. B/ Mackólány: Andrádi Zsanett.

  Az utca lakóinak életcélja megtalálni mi is az életcéljuk valójában.... A Centrál Színház színpadán a bájos bábok és az őket életre keltő színészek május 24-én keresik utoljára együtt az életcéljukat. A mi utcánk Avenue Q totálbrutál musical utoljára látható ezen az estén.
  Az utolsó előadásra már csak pár darab jegy maradt! Online jegyvásárláshoz kattints ide!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: szparajdi
  Dátum: 2013.04.19.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: