Musicalinfo.hu - Bohém Casting opera-musical a Miskolci Operafesztiválon! Jegyek itt!
 • Bohém Casting opera-musical a Miskolci Operafesztiválon! Jegyek itt!

  Kerényi Miklós Gábor rendezésében mutatják be a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon a Bohém Casting című opera-musicalt. A Miskolci Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház közös produkcióját 2012. június 9-én mutatják be. Jegyek itt! Kerényi Miklós Gábor librettójára, Puccini Bohémélet című operájának opera-musical változatához Zsoldos Béla és Müller Péter Sziámi készítettek átiratot. A modernizált hangszerelés biztosíték arra, hogy a mai kor zenei nyelvén is bemutassák ezt a klasszikus történetet. Ezzel az előadással megvalósul a fesztivál azon célja, hogy a fiatalokat is megnyerje az opera, mint élő műfaj számára.

  A mai Budapesten játszódó történet zenéje Puccini eredeti partitúrája, Zsoldos Béla rockosított hangszerelésében, Müller Péter Sziámi magyar szövegére. Az előadás rendezője Kerényi Miklós Gábor, akinek a librettó, a mai történet megírásában Anger Ferenc volt partnere.

  Az egykori párizsi bohémek az új verzióban mai magyar fiatalokká változnak. Rudi, Marci, Virág, Kálmán, Tamás és Anettka álma közös: első filmjüket akarják leforgatni. A művészet tüzesen csapongó birodalmában egymással izgatottan kergetőző ifjonti lelkesedésük azonban szembesülni kényszerül a mindennapok jeges valóságával. A két világ témája azonos; de ami az egyik oldalon a művészi önmegvalósítás örökké hálás motívuma, az a másikon az elmúlás könyörtelen törvénye.

  A produkcióban a Budapesti Operettszínház fiatal tehetségei lesznek láthatóak, többek között Boncsér Gergely, Bordás Barbara, Kocsis Dénes, Brasch Bence, Kelemen Dániel, Molnár Ági, Kádár Szabolcs és a velük játszó Szabó P. Szilveszter.

  A Bohém Casting Budapesten novemberben kerül majd bemutatásra a Thália Színházban!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kontor
  Dátum: 2012.04.23.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: