Musicalinfo.hu - Aranypálca karmesterverseny: 12 fiatal dirigens a középdöntőben
 • Aranypálca karmesterverseny: 12 fiatal dirigens a középdöntőben

  Öt kontinensről, csaknem 90 jelentkezőből 12 fiatal karmester került az Aranypálca Kálmán Imre Nemzetközi Operett-Musical Karmesterverseny középdöntőjébe.

  Két magyar, Erdélyi Dániel és Balassa Krisztián, valamint a japán-brazil Masajuki Carvalho és a lengyel Tomasz Biernaczki került a budapesti elődöntőből a középdöntőbe. A nyolc másik dirigenst Szentpétervárról, Grazból, Moszkvából, Triesztből és Amerikából választották ki a következő fordulóba - mondta Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a pénteki sajtótájékoztatón.

  A középdöntőben két orosz fiatal, Ilja Gajsin és Artyem Gladkov, a francia Pierre Hoppé, a dél-koreai Szan-Dzsun Kvan (Sung-Joon Kwan), az olasz Tania Morandini, a német Danko Drusko, a spanyol-amerikai Roberto Palmer, valamint az ausztrál Carolyn Watson lesz még ott.

  A versenyzők pénteken és szombaton este a Budapesti Operettszínház művészeivel lépnek fel. A karmestereket a középdöntőben négytagú, nemzetközi szakemberekből álló zsűri értékeli, ennek tagja Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekes, Lévay Szilveszter Grammy-díjas zeneszerző, Kesselyák Gergely Liszt-díjas karmester és Kerényi Miklós Gábor, a színház főigazgatója. A döntő október 27-én lesz.

  Kerényi Miklós Gábor hangsúlyozta, hogy a verseny egyedülálló, mert a jelölteknek a zene és az énekesek mellett a show-elemekre is figyelniük kell.

  Lévay Szilveszter kiemelte: teljesen egyetért a verseny fő gondolatával, amely szerint a fiatal tehetségekre és a jövendő közönségre egyaránt nagy gondot kell fordítani.
  Kesselyák Gergely hozzátette: lényeges, hogy a fajsúlyos zenélés széles közönséghez jusson el.
  Tokody Ilona arról beszélt, hogy a klasszikus operettet és a minőségi musicalt nem tekinti lenézett műfajnak, és mint mindenhol, ezen a színpadon is a tudás és a tehetség legjavát kell nyújtani. Megjegyezte: a rendező szerepe az előadás kezdetéig tart, a függöny felgördülésétől az énekes legfontosabb partnere a karmester.

  Ez a verseny több szempontból is több a hasonló versenyekhez képest, hiszen alapvetően egy tehetségkutató showműsor is, mivel a versenyt a Duna TV műsorán követhetik a nézők. Az első adás szeptember 30-án lesz és 4 héten át látható lesz egészen a döntőig.

  A döntőre korlátozott számban, de árulnak még jegyeket. Online jegyvásárlás itt! Jegyeidet akár kezelési költség nélkül is megvásárolhatod ide kattintva!
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2012.09.22.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: