Musicalinfo.hu - Aranycsapat a Győri Nemzeti Színházban!
 • Aranycsapat a Győri Nemzeti Színházban!

  Az Aranycsapat című musicalt két felvonásban, 2012. április 14-én, 19. 00-kor mutatják be a Győri Nemzeti Színházban. A szerelem, foci és a rock’n’roll nevében íródott darab nem csak felhőtlen kikapcsolódást biztosít nézőinek, hanem a legendás Aranycsapat dicső múltja is feltárul előttük. Győrben a kultúra és a sport találkozik, melyet a premier előadásra meghívott személyek impozáns listája is jól reprezentál.
  Az Aranycsapat című musical 1954-ben a Népstadionban az angol-magyar mérkőzéssel kezdődik. A kifutó mellett három öregember üldögél pontosan ott, ahol 1954-ben a híres meccsen. Ekkor még fiatalok voltak, szerelmesek, és azt hitték, hogy még azon a nyáron világbajnokok lehetnek. Azóta eltelt jó ötven év. A fiatalság, a szerelem elmúlt, a magyar foci reményei pedig elszálltak. A három barát rendületlenül hiszi, hogy a sok veszteségért az élet egyszer még kárpótolja őket. Az emlékek szárnyán visszarepülnek az időben, és újraélik kamaszkoruk legszebb pillanatait. Foci, szerelem és rock and roll, zenés történelmi emlékezés Méhes László rendezésében, Fenyő Miklós főszereplésével.

  Győrben mind a színvonalas kulturális programokra, mind a sport támogatására nagy hangsúlyt fektet a város, talán nem véletlen, hogy 2010-ben mindkét kitüntetést: a Kultúra Magyar Városa címet, illetve a Legsportosabb város címet is átvehette Borkai Zsolt. A polgármester olimpiai bajnokként ugyan a sporthoz szorosabban kötődik, de a színvonalas kulturális programoknak is nagy rajongója és állandó résztvevője. Ezekben szerencsére Győrben nincs hiány...
  Az Aranycsapat című musical bemutatója a kultúra és a sport találkozása Győrben, szó szoros értelemben, ugyanis a premierre meghívást kaptak azok a sportolók, akik a labdarúgás területén sokat tettek Magyarország és Győr város sikereiért.

  A legendás magyar Aranycsapat sikereit senkinek nem kell bemutatni, Győrben is volt azonban „kis aranycsapat”. A Rába ETO az 1981/ 82-es csapata egymás után érte el győzelmeit és több mint 100 gólt rúgott az szezonban. Verebes József szerződtetésével a klub egyik legfényesebb időszaka vette kezdetét. Győrött újra megteltek a lelátók, húszezernél is többen jártak mérkőzésekre. A játékosoknak, vezetőknek, szurkolóknak egyaránt felejthetetlen hónapok, évek voltak ezek.
  Borkai Zsolt polgármester a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként is fontosnak tartja, hogy minél többen sportoljanak. Véleménye szerint a sport közösségformáló erővel bírjon, jó társaságban, jó ügy érdekében, és az egészséges életforma szem előtt tartásával gazdagodnak pozitív élményekkel kicsik és nagyok egyaránt. Győr sportéletének sikeressége vitathatatlan, a különböző sportágak iránti igény egyre nagyobb a városban. Győrben mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódást, hiszen a kulturális élet területén is a Találkozások, a kulturális Találkozások városa.

  A kultúra és a sport összefonódásának nevében, az Aranycsapat című musical premier előadására meghívást kapnak a legendás Aranycsapat élő tagjai Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, illetve az Aranycsapat sportkommentátora Szepesi György, a Magyar Labdarúgó Szövetség tagjai, az 1963. évi és az 1981/82., 1982/83. évi Rába ETO bajnokcsapata.

  Az Aranycsapat című musical 2012. április 14-én, 19. 00-kor debütál a Győri Nemzeti Színházban.

  Aranycsapat szereplői:
  Stopli Bácsi- Áts Gyula
  Elegáns úr- Maszlay István
  Kalap- Szilágyi István
  Szpíker- Fenyő Miklós
  Stopli- Járai Máté
  Angyal Gyuri- Nagy Balázs
  Olállá- Töreky Zsuzsa
  Winkler Zsófi- Kiss Tünde
  Winkler Mari- Mózes Anita
  Cicero- Klinga Péter
  Karaj- Venczel- Kovács Zoltán
  Putyi- Fejszés Attila
  Unokaöccs- Jáger András
  Munkácsy/Komáromy- Forgács Péter
  Csapos- Koppány Zoltán
  Fodrász- Pörneczi Attila
  Díszlet- Csík György
  Jelmez- Horváth Kata
  Koreográfus- Fekete Miklós
  Korrepetítor- Horváth Márta
  Súgó- Vlasics Rita
  Ügyelő- Pásztor Gábor
  Rendezőasszisztens- Kertes Anna

  Rendező: Méhes László  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Call
  Dátum: 2012.04.11.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: