Musicalinfo.hu - A nyomorultak musical 2016 nyarán Szegeden! Jegyek itt!
 • A nyomorultak musical 2016 nyarán Szegeden! Jegyek itt!

  A Madách Színház 2015 nyarán Szegeden újra bemutatta Victor Hugo – Alain Boublil – Claude-Michel Schönberg: A nyomorultak című musicaljét.

  A nyomorultak 2015 augusztusában Szegeden aratott sikert. 2016 áprilisában pedig a Madách Színházban kerül színre. A szegedi bemutató a Madách Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok együttműködésében jött létre.

  A Madách Színház sikertörténetéhez hozzátartozik A nyomorultak. Az 1999-ben bemutatott darab - szintén Szirtes Tamás rendezésében - 200-nál több előadást ért meg. Az utolsó előadás után a rajongók tüntetést szerveztek a művészbejárónál, így adtak hangot annak az óhajuknak, hogy A nyomorultak kerüljön ismét a Színház műsorára.

  A nyomorultak most visszatér a Madách Színházba. Az akkori szereposztásból többen szereplői lesznek a most készülő előadásnak, természetesen más szerepben, hisz azóta 16 év telt el.

  Ilyen mozgalmas előadást ritkán látni szabadtéri színházban, több mint 80 jelenetváltásra van szükség a darabban. A nyomorultak bonyolult díszlete egyik percről a másikra alakul át csatornából híddá, majd kórházzá. Monumentális produkció készül a Szabadtérire.

  Kentaur álmodta meg a Szegedi Szabadtéri egyik legjobban várt előadásának, A nyomorultaknak a díszletét.

  A tervezést 2014 novemberében kezdte el munkatársaival, a makett első elemei decemberben kerültek a helyükre. „Nagyon sok ember munkája és hosszú hónapok eredménye a kész makett, ami mire elkészül, milliós tétel lesz – avatott be minket a kulisszatitkokba a tervező. – A Nyomorultak látványvilága olyan összetett lesz, mintha egy hollywoodi film díszletét tettük volna fel a színpadra."

  Komplex a feladat több szempontból is. Ez a mű a musicalirodalom egyik legszebb alkotása, látványos, gyorsan változó cselekménnyel. "Valóban egy szélesvásznú mozit kell a színpadra varázsolnunk: rengeteg lesz benne a képváltás, hihetetlen sok helyszínen játszódik a darab. Ilyen mozgalmas előadást még nem nagyon láthattak szabadtéren a nézők. Már a tavalyi Mamma Mia! produkcióban is lehetett látni a Madách igen komoly led-vetítését, ezt mi most másfélszeres méretben fogjuk használni. Ez a legnagyobb vetítőfelület, amit ma, színházban alkalmaznak."

  Összesen nyolc nagy díszletelemet használnak, négy korabeli ház adja a városi képeket. Terveztek két hatalmas hídelemet is, amely egyik pillanatról a másikra, csatornából alakul át híddá, de közben bírósági pulpitusnak és kórháznak is használható. Az előadás emblematikus eleme lesz a barikád és egy hatalmas zászló is.

  Jegyvásárláshoz kattints ide!  Új képek:  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Call
  Dátum: 2015.09.10.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: