Musicalinfo.hu - 1100. A dzsungel könyve musical előadás! Jegyek itt!
 • 1100. A dzsungel könyve musical előadás! Jegyek itt!

  Ismét színháztörténelmet ír A dzsungel könyve, amelyet Hegedűs D. Géza ötlete alapján 20 éve mutattak be a Pesti Színházban.

  A legendás darab szerzői: Békés Pál, Dés László és Geszti Péter olyan művet alkottak, amely a hazai színjátszás életében egyedülálló rekordot döntött: az első olyan magyar zenés játék, mely ugyanazon a játszóhelyen, ugyanabban a rendezésben túllépte az ezres előadásszámot. A dzsungel könyve január 28-i születésnapja egyben az 1100. előadás lesz, így újabb mérföldköve a magyar színjátszásnak.

  Békés Pál szövegkönyve alapján Dés László zeneszerző és Geszti Péter szövegíró 20 évvel ezelőtt írta meg az azóta töretlen sikerrel futó zenés darabot, melyet az ötletgazda Hegedűs D. Géza állított színpadra. "A dzsungel könyve nagyon hálás anyag, egyrészt a történet komplexitása és mélysége miatt, másrészt mert minden egyes állatszereplőhöz más-más zene passzol" – nyilatkozta korábban Dés László.

  Geszti Péter szerint pedig "A dzsungel könyve a benne rejlő "duplacsavar" miatt igazán izgalmas, hisz’ a darabban emberek játszanak olyan állatokat, akik tipikus emberi tulajdonságokat jelenítenek meg."

  A 20 éves töretlen siker egyedülálló a magyar zenés színpadi művek történetében. A két évtized alatt számos színész bújt bele a szereplők bőrébe: Kútvölgyi Erzsébettől, Gryllus Dorkán, Reviczky Gáboron és Szervét Tiboron át Oroszlán Szonjáig hosszú a színészek sora. Ma sokak mellett Józan László, Majsai-Nyilas Tünde, Karácsonyi Zoltán, Puzsa Patrícia, Fesztbaum Béla, Lázár Balázs, és a Színház- és Filmművészeti Egyetem színészhallgatói: Medveczky Balázs és Ember Márk is látható az előadásban.

  Borbiczki Ferenc és Méhes László a kezdetektől fogva játszanak A dzsungel könyvében. Ők ketten a két évtized alatt egyetlen egyszer sem hiányoztak, így január 28-án 1100. alkalommal bújnak Akela és Ká bőrébe.

  Az 1100 előadás alatt 2200 banán és 4400 alma fogyott, és évente háromszor renoválták az ankust, azaz a rézből készült fejszét, amit Maugli hoz el a Kobrától. A Pesti Színházi műszaki dolgozói összesen 2200 órát töltöttek a díszlet beépítésével, és 1100-at a bontásával.
  A január 28-i, születésnapi előadás után számos meglepetéssel várja a nézőket a Vígszínház társulata és A dzsungel könyve csapata.

  Előadások és online jegyvásárlás ide kattintva!

  Videó:


  A DZSUNGEL KÖNYVE SZEREPOSZTÁS:
  Maugli – JÓZAN LÁSZLÓ / MEDVECZKY BALÁZS e. h.
  Balu – REVICZKY GÁBOR m. v. / HEGEDŰS D. GÉZA
  Bagira – MAJSAI-NYILAS TÜNDE / IGÓ ÉVA
  Akela – BORBICZKI FERENC
  Sir Kán – KARÁCSONYI ZOLTÁN / EMBER MÁRK e. h.
  Ká – MÉHES LÁSZLÓ
  Csil – FESZTBAUM BÉLA / LÁZÁR BALÁZS
  Túna – JUHÁSZ RÉKA / PUZSA PATRÍCIA
  Buldeó – SALINGER GÁBOR
  Kis Maugli – NAGY BALÁZS / BEKK NORBERT / PÁKAI ZOLTA SUDÁR

  Valamint:
  Biczó Anita, Furka Ildikó, Gajárszki Márton, Hajdu Ádám, Horváth Csaba, Horváth Veronika, Inotay Ákos, Kása Kelemen, Kiss Izabella, Kovács Tamás, Latabár Kálmán, Meszler Viktória, Molnár Bertalan, Nagy Sarolta, Palcsó Nóra, Papp Dániel, Schmidt Eszter, Sebesi Janka, Teklesz Andrea, Vida Gábor.

  Díszlet: DÁVID ATTILA
  Koreográfus-asszisztens: KISPÁL ANITA
  Jelmez: OROSZ KLAUDIA
  Zenei vezető: KOMLÓSI ZSUZSA
  Dramaturg: RADNÓTI ZSUZSA
  Zenei munkatárs: TERMES RITA, GEBÓRA GYÖRGY
  Koreográfus: IMRE ZOLTÁN
  Súgó: ÁDÁM DOROTTYA
  Ügyelő: TÓTH PÉTER
  A rendező munkatársa: EGYED MÓNIKA

  Rendező: HEGEDŰS D. GÉZA

  JÁTÉK!
  Játékunkban most a színház jóvoltából 2 igazi különleges ajándékot sorsolunk ki. Azok között, akik helyesen válaszolnak a JÁTÉK menüpontban található kérdésünkre, azok között 2 jegyet sorsolunk a jubileumi előadásra.

  A Facebookos játékunkban jelvényt nyert Bálint Eszter, Behány Ferenc, Lovas Eszter, Dolnay-Sárdi Ágnes, Oroszné Ildikó, Arany Alexandra, Molnár Dániel, Kiss Dorina, Zöld László, Nagy Dóra, Vass Antónia, Szabó Balázs, Konrád Zsuzsi, Kelemen Nóra, Kósa Nikolett, Hockné Tarcali Blanka, Kakas Judit, Derzsényi Judit, Buncsák Viktória, Kerekesné Éva. A jubileumi előadásra páros belépőt nyert Kreisz Tímea.

  A Facebook poszt:

  1100. A dzsungel könyve musical előadás! Nyerj jegyeket és relikviát!http://www.musicalinfo.hu/1100-a-dzsungel-konyve-musical-eloadas-3918

  Közzétette: Musicalinfo.hu – 2016. január 21.

  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2016.01.21.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Rómeó és Júlia musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: