Musicalinfo.hu - Rébék musical Tatán!
 • Rébék musical Tatán!

  Arany János Vörös Rébék című balladáját feldolgozó musicalt mutatnak be júliusban Tatán - mondta el a darab rendezője az Arany-emlékév nyitányán, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

  A darab megvalósításához Tata önkormányzata és Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. nyújtott segítséget. Az előadást július 28-án láthatják a nézők először a tatai szabadtéri színpadon - tette hozzá Pesty-Nagy Kati. Rébék szerepét Kecskés Tímea játssza, a főbb szerepekben Pásztor Ádám, Petrozsényi Eszter, Vadkerti Imre, Bucsi Annamária, Turek Miklós, Mezei Kitty és Bodnár Vivien szerepel. A koreográfia Sándor Dávid munkája, a darab zenéjét Derzsi György szerezte.

  Pesty-Nagy Kati elmondta, hogy a város néptáncosai is szerephez juthatnak a darabban, a 16 és 25 év közötti szereplők részére hamarosan válogatást hirdetnek. Az előadáshoz keresnek még hat, női démonfigurát megformáló alakot, valamint bevonják a Tatai Versbarátok körét, a vetített díszletekhez pedig autista művészek munkáit alkalmazzák. Arany János a Vörös Rébék című balladát 1877-ben a Margitszigeten írta egy népmondai töredék alapján.

  A cím a vörös hajú Rebekára utal, aki misztikus erővel bír, egyszer varjúként, másszor öregasszonyként jelenik meg a műben. Előbb összeboronál egy ifjú párt, Danit és Terkát, majd a feleséget arra bíztatja, hogy csalja meg férjét. A nő terhes lesz, a férj kidobja a házából. A férjet azzal vádolják, hogy megölte Rébéket, így menekülnie kell. A bujdosás közben végez még egy emberrel is, ezért kettős gyilkosságért felakasztják.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS

  Kapcsolódó hírek:
  Musical és operett is lesz a Városmajori Színházi Szemlén 2017-ben  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2017.03.01.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Ének az esőben
     
  Ének az esőben
     
  Chicago musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2018


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: