Musicalinfo.hu - Nézd meg a Nyomorultak musical díszleteit!
 • Nézd meg a Nyomorultak musical díszleteit!

  Már javában zajlanak A nyomorultak c. musical próbái, ami az idei év legnagyobb szabású produkciója lesz a kecskeméti Katona József Színházban. Victor Hugo csaknem százötven évvel ezelőtt írta meg a XIX. század egyik legnagyszerűbb regényét, mely tükröt tart kora társadalmának a hosszú raboskodás után feltételesen szabadlábra került Jean Valjean küzdelmes életén keresztül. A zenés változat Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg többszörös Tony-díjas alkotása. A musicalváltozatot 21 nyelvre fordították le, és a 42 ország 291 városában eddig játszott több mint 43.000 előadást több mint 55 millióan látták. 1980-ban mutatták be először Párizsban, majd öt évvel később Londonban, ahol azóta is megszakítás nélkül játsszák, ami azt jelenti, hogy pillanatnyilag A nyomorultak a leghosszabb ideje műsoron lévő musical: idén ünnepli – nagy csinnadrattával - 25. születésnapját. De hogy a legendás alkotás hazai rajongói se maradjanak A nyomorultak nélkül, a musical első bemutatkozása után harminc évvel Kecskeméten is láthatja a közönség Boublil és Schönberg művét – impozáns szereposztásban. Jean Valjean szerepében Egyházi Géza és Feke Pál váltják egymást, az őt megszállottan üldöző Javert felügyelőt Miller Zoltán, Tóth Attila és Vincze Gábor Péter játssza váltott szereposztásban. Fantine szerepében Koós Rékát, Molnár Ágit, Eponine-ként Simon Boglárkát láthatja a közönség. Mariust felváltva alakítja Puskás Péter és a frissen a színházhoz szerződött Orth Péter. A további szerepekben feltűnik Mahó Andrea, Zavaros Eszter, Kiss Zoltán, Sirkó László, Pál Attila, Csombor Teréz és még nagyon sokan mások. A kecskeméti előadást Korcsmáros György rendezi.

  Több mint egy évvel ezelőtt kezdődtek el a meghallgatások az új évad nagyszabású produkciójának, A nyomorultak című musical szereplőinek kiválasztásához. Május 5-én zongorás ülőpróbával hivatalosan is elindult a darab próbafolyamata. A kecskeméti társulat tagjai mellett többek között Koós Rékát, Simon Boglárkát, Mahó Andreát, Feke Pált, Miller Zoltánt és Egyházi Gézát is láthatja majd a közönség a hírös város teátrumának színpadán.
  Korcsmáros György rendező a műfaj egyik legcsodálatosabb darabjának nevezte A nyomorultakat, mely Londonban már huszonöt éve műsoron van megállás nélkül. - Ez a világ legtöbbet játszott előadása, több millió nézőt vonzott már a színházakba. Ez az a darab, ami számomra az első taktustól kezdve az utolsóig örömet okoz. A bemutatóig mérhetetlen mennyiségű munka áll előttünk - mondta a próbán a rendező. Korcsmáros György elárulta azt is, hogy a szeptemberi premieren várhatóan a musical francia zeneszerzője, Claude-Michel Schönberg is megtiszteli jelenlétével a kecskeméti teátrumot.
  A szereplők már hetek óta tanulják A nyomorultak dalait. Az első próbán Korcsmáros György rendező, Károly Kati zenei vezető, Druckner Péter és Látó Richárd karmesterek irányításával indult el a munka. A 2010-es évad végéig díszlet nélkül próbáltak a művészek, majd a nyári szünet után, augusztusban már a Kentaur által megálmodott világban keltik életre A nyomorultak szívszorító történetét.


  Ezekbe a díszletekbe nézhetnek most bele a nézők is.


  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: Scavok
  Dátum: 2010.09.06.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Abigél musical
     
  Vámpírok bálja musical
     
  Abigél musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2019


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: