Musicalinfo.hu - Homonnay Zsolt is szerepet kapott az új musicalben!
 • Homonnay Zsolt is szerepet kapott az új musicalben!

  Vörös Rébék című musical ballada, mely bár zenés színházhoz méltóan közérthetően fogalmaz, csodálatos dallamokon át, de színészi mélységeivel megteremti azt a valódi színházi élményt, mely ezekre a kérdésekre keresi a választ.

  Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty Nagy Katiszívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

  "A kultúra megőrzése akkor a legvalódibb, ha életben is tudjuk tartani. Életben pedig akkor tudjuk tartani, ha a múlt szavait ötvözni tudjuk a mai lelkületünkkel, gondolatainkkal. Ezért van nagy jelentősége annak, hogy Arany János balladáját mi, a magunk életével és szellemiségével igazi színpadi művé formálhatjuk" - nyilatkozta a darab megálmodója az ősbemutató után.

  A Vörös Rébék, Arany János késői balladái közül a legeredetibb. A musicalballada,szerkezetében is Arany nagyszerű versét veszi alapul, s bár nem akarja a titokzatosságát, töredezettségét megtagadni, mégis szolgál egyfajta történeti magyarázattal, s olyan kérdéseket vet fel, amelyekre minden nap keressük a választ, az élet, az erkölcs, a felelősség és aváltozás eredendő kétségeitfeszegetve.

  Ezekre a kérdésekre reagál a színpadi változat, egyszerű szituációkban, emberivé varázsolva akár egy boszorkánynak hihető lény történetét, vagy varázsossá álmodva egy hétköznapi asszony meséjét. Hogy miért ez a műfaj? Arany nagy zenekedvelő volt sőt, ő maga is írt dalokat. A zene pedig,mint egy híd képez utat a közönség és a kultúra között. Olyan populáris műfaj ez, mely kortalan.

  A Vörös Rébék musical 2018. november 2-án Sopronban a Novomatic Arénában lesz látható. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

  2018. november 5-én Budapesten a Papp László Sportarénában láthatunk majd. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

  Szereplők:
  Rébék: Kecskés Tímea
  Pörge Dani: Pásztor Ádám
  Pap: Turek Miklós
  Kasznár:Homonnay Zsolt
  Tera: Bucsi Annamária

  A rendező: Pesty Nagy Katalin, a szereplők Fekete Mónika jelmezeibe bújnak, koreográfus Sándor Dávid. Vetítésanimáció és vágás : Papp Pala László

  /A vetítésben látható grafikai alkotásokat a tatai Szent Gellért Autista Lakóotthon Alkotói készítették, Palástiné Viczena Katalin vezetésével, így ez a darab a gazdag képi világ segítségével ad lehetőséget az érzelmigazdagság bemutatására, amiben a spektrum zavaros fiatalok megélik mindennapjaik és alkotásaik./
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2018.10.02.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Abigél musical
     
  Vámpírok bálja musical
     
  Abigél musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2019


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: