Musicalinfo.hu - Kész a soproni Evita szereposztása
 • Kész a soproni Evita szereposztása

  Megtartották az Evita című rockopera olvasópróbáját csütörtökön a soproni Petőfi Színházban. A rendező Katona Imre, aki az 1980-as magyarországi ősbemutatót is színpadra állította. A főbb szerepekben Füredi Nikolett, Feke Pál, Vastag Tamás, Fésűs Nelly és Szolnoki Tibor látható. Andrew Lloyd Webber és Tim Rice művének a premierje április 26-án lesz.

  Előadások és online jegyvásárlás ide kattintva!

  A darabot színpadra állító népes stábot -színészekkel, kórussal, táncosokkal, zenekarral együtt 72-en szerepelnek a produkcióban - Pataki András, a soproni teátrum igazgatója köszöntötte. Fontos, hogy igényes zenés előadásokat kínáljunk minden műfajban a közönségnek. Ilyen irányú első lépésünk volt az idei operabemutatónk a Bruschino úr és most folytatjuk a sorozatot az Evitával. Ez a rockopera emblematikus alkotás, remek a zene, nagyon jó szerepeket tartogat a színészeknek, énekeseknek, évtizedek óta népszerű a műfajt szerető nézők körében. Különös jelentőséggel bír a mostani premierünk, hiszen színházunk vezető dramaturgja Katona Imre rendezi a darabot, aki az 1980-as magyarországi ősbemutatót színpadra állította, s tíz évig dolgozott a Rock Színházzal. A mi főszereplő csapatunk most olyan ismert és méltán népszerű előadókból áll, akiket a soproni nézők az elmúlt két évadban már láthattak különböző előadásainkban és megszerették őket. Ezért hívtuk Füredi Nikolettet Evita szerepére, Feke Pál Peront játssza, Vastag Tamás Che-ként látható, Fésűs Nelly a Lány szerepében lép színpadra, Szolnoki Tibor pedig Magaldi lesz. Az előadás zenei vezetője és karmestere a Liszt Ferenc-díjas Oberfrank Péter - mondta a direktor, aki hozzáfűzte, az Evita bemutatója jelentős és hatalmas vállalás a színház részéről, kifeszíti az intézmény lehetőségeit. Szinte az egész soproni társulat szerepel a darabban. Az igazgató bízik abban, hogy az előadást Sopronon kívül is tudja majd játszani a teátrum, határon belül és túl is. Az örömteli, hogy Budapestről már érdeklődnek a produkció iránt.

  Katona Imre az előadás rendezője az olvasópróbán többek között arról beszélt, különleges, ellentmondásokkal telített remekmű az Evita, intenzív, erős alkotás. Mint mondta, a darab egyszerre mutat be egy karriertörténetet, igazi XX. századi sorsfordító drámát a politikai tömegmanipulációval, a különböző rendszerekkel, hősökkel együtt. A mű rendező szerint egy hihetetlen és sokszínű vívódást is jelképez, amelynek Argentína a szimbóluma. Az európai, főként spanyol, olasz betelepülők illúziókra, reményekre, álmokra épülő sorsa is fellelhető az ország, az ott élők és Evita életében.
  Katona Imre pályafutásnak fontos mérföldköve a mű. Ez volt az első nagy zenés színházi produkció, amelyet színpadra állíthatott 34 évvel ezelőtt, s most ugyanezzel a darabbal búcsúzhat a műfajtól is, mert ahogy korábban megfogalmazta, nem szeretne már zenés előadásokat rendezni. Most az Evitával akarja összefoglalni mindazt, amit erről a műfajról tud. A rockopera hazai ősbemutatója forradalmian hatott, több mint tíz évig játszották az előadást különböző szereposztásokban nagy sikerrel.


  Webber - Rice
  Evita
  rockopera

  Szereposztás:

  Evita: Füredi Nikolett
  Che: Vastag Tamás
  Peron: Feke Pál
  Magaldi: Szolnoki Tibor (Jászai-díjas)
  Lány: Fésűs Nelly

  Katonatisztek, gyászolók, arisztokraták, újságírók, munkások, nyomozók, Argentína népe:
  Molnár Anikó, Simon Andrea, Szlúka Brigitta, Szőcs Erika, Ács Tamás, Czár László, Madár K. Zoltán, Sárdy Zoltán, Papp Attila, Savanyu Gergely, Balogh Fanni, Csernus Anita, Lukácsi Laura, Perovics Eszter, Szalai Dóra, Tiszolczi Lilla, Lukács Levente, Pásztor Richárd, Szakál Attila, Száraz Dávid, Szeles Tamás, Szóka Roland, Stánicz Zoltán, Vágási István

  Zenei vezető: Oberfrank Péter (Liszt-díjas)
  Korrepetitor: Sárdy Barbara
  Díszlettervező: Katona Imre
  Jelmeztervező: Laczó Henriette
  Szcenikus: Kovács Ferenc
  Koreográfus: Szakál Attila
  Ügyelő: Madár K. Zoltán
  Rendezőasszisztens: Simon Andrea
  Rendező: Katona Imre  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: Kontor
  Dátum: 2014.03.10.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Abigél musical
     
  Vámpírok bálja musical
     
  Abigél musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2019


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: